Bevægelse er mange ting: Pulsen op og pulsen ned, sanser, motion, motorik, rammer, og det vi laver sammen. Ved at kigge rundt på hjemmesiden kan man læse mere om det brede bevægelsesbegreb.

Hjemmesiden er ment som inspiration til fagfolk i skole og dagtilbud. I skolen er et lovkrav om 45 minutters bevægelse. I dagtilbud er bevægelse en del af læreplanstemaerne.

Og så langt så godt.

Men et godt forhold til krop og bevægelse begynder i hjemmet. Som forældre er man rollemodel. Børn spejler sig i voksne - også i hjemmet. På siden her har vi samlet et overblik over tiltag og ideer, man kan lade sig inspirere af for at få mere bevægelse ind i hverdagen.

Husk, at  der gemmer sig masser af læring i hverdagens små gøremål, som kan være med til at give barnet et godt kendskab til sig selv og egen formåen – f.eks. barnet, der øver at tage strømper på – hvordan skal de vende, hvordan skal jeg arbejde med de små fingermuskler, kan jeg holde balancen samtidig med at hænderne arbejder, hvad gør jeg hvis foden er fugtig….

Det større barn kan måske have en maddag og på den måde være en vigtig bidragsyder til familien. Samtidig øves barnets evne til planlægning, struktur, overblik, fin- og grovmotorik, håndtering af redskaber og meget meget mere.

 

Publiceret 14-10-2019